17.2.2007

Dieselpunk?

Dieselpunk on minulle käsitteenä suhteellisen uusi, mutta aiheena se on ollut aina yhtä lähellä sydäntäni kuin steampunkkikin. Oikeastaan dieselpunk viistää steampunkkia aika läheltä. Voitaisiin ajatella että dieselpunkissa on kysymys tietynlaisesta luonnollisesta jatkumosta steampunk-aikakauden jälkeen. Toisaalta steampunk ja dieselpunk voivat kulkea myös vieretysten sekoittuen saumattomasti toisiinsa; pää asia on että meininkiin sekoitetaan vähän toista maailmansotaa, natseja, varhaista sähköteknologiaa, neuvostoimperiumia, aikakoneita, sukelluveneitä ja jättimäisiä ilmalaivoja...

Dieselpunk aiheisessa mailmassa liikutaan muunmuassa monessa tietokonepelissä ja elokuvassa; Hyviä esimerkkejä ovat vaikkapa Red Alert pelisarja ja Wolfenstein pelit. Elokuvista vimeisimpiä on ehkä Sky Captain and the World of Tomorrow joka on ehdottomasti katsomisen arvoinen filmi.

En tiedä kuinka populaarinen käsite dieselpunk on mutta tässä blogissa sitä ainakin tullaan käyttämään tulevaisuudessakin... Mielekiintoinen dieselpunk aiheinen tietolähde löytyy OTTENSsin nettisivustosta joka käsittelee muutenkin steampunkkia ja sitä sivuavia aiheita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.