16.2.2007

Industrial revolution

Isot koneet valtaavat alaa.. Carnegear päätti siirtyä bloggeriin joka vihdoinkin toimii moitteetta ison hakukonejätti Googlen avustuksella.
Toivottavasti rattaat pyörivät jatkossa jouhevammin; Luvassa on edelleenkin viktoriaanista vaihtoehtohistoriaa, höyrykoneita ja rataskoneistoja höystettynä retrolla ja sirkushuveilla..

Muutoksia
Sen lisäksi että Carnegear on siirtynyt helpommin käytettävän bloggerin suojiin on myös konehuoneen henkilökunta saanut lisävoimia: Nyt blogia pyörittää kaksi steampunkista ja sen lieveilmiöistä kiinostunutta henkilöä.

Battersea Power Station
Viimevuonna livejournalin puolella kirjoitettuun Bonk-postaukseen tuli aikanaan kommentti jossa oli mukana linkki Hanasaaren A-voimalaa käsittelevään sivustoon; Hanasaaren voimala ei varsinaisesti steampunkkia ole mutta dieselpunk-miljööksi se sopisi mainiosti. Harmi vain että tuollaiset upeat rakennukset joutuvat nykyään jonossa purkutuomioiden alle.
Selailin sivustoa aikani ja osuin linkki-sivulle josta eksyin wikipedian Battersean voimalaitosta käsittelevään artikkeliin, ja siinä samassa minulle selvisi eräs kauan mieltäni "vaivannut" asia: eli missä Pink floydin Animals-levyn kannessa sijaitseva upea voimalaitos-rakennus sijaitsee.
Battersean voimalaitos valmistui 1930-luvun loppupuoliskolla ja oli ensimäisiä suuria, keskitettyjä sähköä tuottavia voimalaitoksia Britanniassa. Vaikka laitos onkin valmistunut 40-luvun kynnyksellä edustaa se arkkitehtuurisesti upeaa steampunk/dieselpunk tarinoihin sopivaa tehdastyyliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti