19.2.2007

Roketti Rangereita

Rakettireppu tai jetpack, ihan miten vaan.. Tämä erikoinen kulkuneuvo yhdistetään usein vanhoihin scifi elokuviin, mutta usein myös steampunk-maailmassa esiintyy selkään kiinnitettäviä mekaanisia tai rakettityöntövoimalla toimivia lentolaitteita; Dieselpunk universumiin tällaiset lentolaitteet sopivat kuin ...rakettireppu selkään.
Joidenkin lähteiden mukaan saksalaiset olivat kiinostuneita rakettireppujen hyödyntämisestä sotilaallisessa käytössä toisen maailmansodan aikana, mutta lopulta hanke hylättiin teknisten puutteiden takia -Totta tai tarua, sitä en mene kommentoimaan.

Jokunen aika sitten törmäsin fiktiiviseen toisen maailmansodan aikaan sijoittuvaan The Rocketeer sarjakuvaan. Tai oikeammin sanottuna törmäsin ensin Rocketeer nimiseen elokuvaan ja sitten vasta sarjakuvaan.
Rocketeer sarjakuva ja elokuva pyörivät suhteellisen dieselpunkmaisessa maailmassa jossa pahat natsit hallitsevat ja maailma tarvitsee lentävää supersankaria..
Walt Disney Picturesin (1991) tuottama Rocketeer-elokuva sisältää suhteellisen mukavasti toimintaa, joskin se kärsii hieman siitä että se on ns. kokoperheen elokuva. Filmatisointi saa kuitenkin paljon anteeksi jo siinä että siihen on ympätty mukaan hieno Zeppelin-tyyppinen ilmalaiva jonka päällä elokuvan lopputaistelu käydään, ja ilmalaivathan ovat vain bonusta.

Todennäköisesti samoista inspiraation lähteistä Rocketeerin kanssa ponnistaa myös tietokonepeli Rocket Ranger (Cinemaware 1988) joka sijoittuu vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen jossa natsit ovat voittaneet sodan ja rakettirepulla varustettu kapinallis-sankari lähetetään ajassa taaksepäin taistelemaan pahiksia vastaan ja muuttamaan historian kulkua. Kyseinen peli on ollut joskus ladattavissa pelin tekijöiden kotisivulta täysin ilmaiseksi ja sen saa toimimaan ainakin emulaattoreilla jos ei muuten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti