13.12.2007

Pelejä ja Leegoja

Kokeilin hiljattain paria mainiota steampunk henkistä startegiapeliä jotka vaikuttavat varsin addiktoivilta; Ensimäinen peli oli nimeltään "Steambrigade" joka on kuvattu tyylikkäällä kaksiulotteisella grafiikalla. Pelissä suojellaan omaa linnoitusta ja samalla pyritään tuhoamaan vihollisen linnoitus. Apuvälineenä käytetään mitä erilaisempia steampunk-koneita, jalkaväkeä ja tietysti ilmalaivaa. Peli on nopeatempoista reaaliaikastrategiaa jossa ainakin omat refleksini joutuivat koetukselle aika-ajoin.

Toinen kokeilemani peli, hauskasti nimetty "Bang! Howdy", käyttää hieman nykyaikaisempaa 3d grafiikkaa ja sijoittuu steampunkvaikutteiseen villiin länteen jossa on tarkoituksena suojella omia linnakkeita ja kerätä kultaa ympäristöstä; Pelin grafiikka on hyvin kaunista kaikessa sarjakuvamaisuudessaan ja mukaan on saatu ympättyä niin höyryrobotteja kuin ilmalaivojakin. Pelaaminen toteutetaan vuoropohjaisesti, mutta siitä huolimatta pelin tempo on kohtalaisen nopea; Peliä voi pelata internetissä muita pelaajia vastaan, kunhan ensin rekisteröi ilmaisen tunnuksen pelin nettisivulla..
Peli vaikutti erittäin haasteelliselta ja mukavalta, joskin pelin Linux versiossa oli havaittavissa joitain pikku ongelmia..

Online peleistä puheen ollen; jokin aika sitten Second Life -virtuaalimaailmassa pyöriessäni olen huomannut steampunkin ja viktoriaanisvaikutteisen tarjonnan lisääntyneen mukavasti. Hyvänä esimerkkinä tästä käy monet blogit jotka käsittelevät Secondlifen steampunkkien elämää aethernetissä.

Ja lopuksi viimeisin blogilöytöni eli Legosteampunk blogi: Steam-Bricks joka sisältää nimensä mukaisesti mainioita lego rakennelmia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti