27.11.2007

Gustav Bang : Nykyaika

Jokin aika sitten törmäsin herkullisen historialliseen kirjaan nimeltä "Nykyaika"; Kirja on julkaistu kansilehden mukaan 1907 ja erinäisten internet lähteiden mukaan 1908. Kirja käsittelee 1900-luvun alussa vallitsevaa kehitystä ja kulttuuria; Mukaan ovat mahtuneet niin uusi öljyntuotanto, teollistuminen, suurkaupungit kuin venäjällä käynnissä olevat mullistuksetkin.Kirja on erittäin runsaasti kuvitettu ja olisi varmasti täydellinen lahja steampunkille ihmiselle; Ainoa ongelma on tietysti kirjan rajoitettu saatavuus näinä päivinä, mutta kirjan painoksia näyttäisi löytyvän kuitenkin muutamasta nettiantikvariaatista aina välillä.

Piano Computer

Mainiota; Pianon ulkokuori yhdistettynä kodin viihdekeskukseen.
Täydellisen elegantti ratkaisu keskikokoisen lcd-monitorin ja tietokoneen kotelointiin.
Jos tarkemmin ajatellaan, niin pianohan on aika steampunkmainen soitin jo itsessäänkin...http://www.funforever.net/archives/piano-computer/

Tämäkin linkki löytyi IRC-gallerian Steampunk yhteisön kautta.

16.11.2007

Kannettavia laitteita


IRC-Gallerian steampunk yhteisön kautta on tullut pari hyvää löytöä, joista jälkimäinen on mahdollisesti jopa hankittavissa, jos sattuu ipodin omistamaan.

Neuvostoliittolainen TV + Nykyajan PC

Entisestä Neuvostoliitosta on lähes mahdotonta löytää steampunkkia, toisin kuin myöhäisestä tsaarin valtakunnasta, mutta dieselpunk teemaan varhaiset neuvostokoneet voidaan monesti liittää hyvin helposti..

Silmiini osui (itsesiassa useammankin weblogin välityksellä) erittäin hienostunut PC-tietokone modifikaatio, eli ulkoisesti muokattu tietokone; Kysymyksessä on vanhasta 1960 luvun neuvostotelevisiosta ja PC-raudasta koottu, mitä hienostunein pöytätietokone..

Kuvat kertovat enemmän kuin 1000 sanaa, joten linkitän pariin blogiin jotka mainitsevat asiasta isompien kuvien kera.

8.11.2007

Steampunkkia ysäriltä

Blogissamme aikaisemmin on jo sivuttu kuva-aiheiltaan steampunkkeja musiikkifilmejä ja tälläkertaa vuorossa on ah, niin ihana tuhatyhdeksänsataayhdekäsnkymmentäluku..
Törmäsin nimittäin youtubessa tutkimusmatkoja tehdessäni vanhaan Capellan "U and Me" musiikkifilmiin joka on ottanut vaikutteita alkuperäisestä steampunk henkisestä The Time Machine elokuvasta, yhdeksänkymmentälukulaisella tyylillä tietty..Tässä vaiheessa täytyy myös muistaa muita kuvallisesti hauskoja, mutta äänellisesti ei niin hauskoja steampunkmusiikkifilemejä kuten vaikkapa saksalaisen Blümchenin ilmalaiva aiheinesta Ich bin wieder hier videota...

Lisää videoita löytyy Youtuben Steampunk POP toistolistasta...

4.11.2007

Ilmojen ritarit

Törmäsin juuri katsomisen arvoiseen elokuvaan; Jos nimittäin varhaiset ilmataistelut kiinostavat, on Flyboys (2006) ehdottomasti sopivaa katsottavaa. Järin tosiperäinen ei Flyboysin tarina oikestaan ole, mutta kauniita ilmataisteluja, varhaisia lentokoneita ja ilmalaivankin se tarjoaa ihasteltavaksi perinteisen romanttisen sankaritarinan ohella...