3.3.2009

The Art of Range Murata

Katselin jokin aika sitten Last Exile DVD-boxin taas kertaalleen läpi (käsitelty aiemmin carnegearissa) ja tuumasin että voisin tehdä sarjasta joskus hieman laajemman esittelyn tai arvostelun tapaisen; Aloinkin etsimään googlen syövereistä hieman lisätietoja sarjan tekijöistä ja lopulta ajauduin ihmettelemään suunnittelija Range Muratan kauniita retrofuturistisia anime ja manga tyylisiä maalauksia ja piirustuksia.
Murata on siis se herra joka on vastuussa suuresta osasta Last Exilen visuaalisen puolen suunnittelussa ja hänen töitään katselemalla sen huomaakin aika selvästi; Mies on ottanut paljon vaikutteita Dieselpunkista ja Steampunkista yhdistäen ne omaksi persoonalliseksi kokonaisuudekseen, käyttäen hyväkseen teollisen suunnittelijan koulutustaustaansa.


3 kommenttia:

 1. ClausMarvin16.3.09

  O.O Komian näköistä.

  Olen kyllä kuullut ko. animesta, kuvien perusteella ilmeisesti tuokin pitäisi joskus katsoa. Mistäköhän tuota DVD-boksia olisi saatavilla?

  Arvostelu (ilman turhia spoilereita) olisi kyllä aivan parhautta.

  VastaaPoista
 2. Bongasimme kyseisen DVD-boxin huuto.netistä.. Myyjänä oli suuren luokan animekeräilijä, joten boxin levyt oli ilmeisesti vain kertaalleen katsottuja (siis melkein kuin olisi uuden saanut); Tämä kyseinen boxi oli hankittu ilmeisesti Briteistä tai USAsta...

  VastaaPoista
 3. Suomessa Lasto Exailea (kuten se japanissa lausutaan) myy tietääkseni vain kukunor, ja sekin vain special editionina, joka siis tarkoittaa hirveää kasaa kaikkea extra tavaraa, mutta myös huikeaa hintaa...

  VastaaPoista