22.8.2009

"Adventure, Romance, MAD SCIENCE!"

Steampunk-aiheisista sarjakuvista puhuttaessa on ehdottomasti mainittava professoreiden Kaja & Phil Foglion Girl Genius. Tekijät itse suosivat mieluummin termiä "gaslamp fantasy", mutta minulle jokainen sivu on silkkaa höyryä.

Girl Genius esittelee sodan ja teknologisten mullistusten vallassa olevan vaihtoehtouniversumin. Avainhenkilöitä ovat kipinän(eng. Spark) eli eräänlaisen hullu tiedemies -geenin omaavat henkilöt, jotka rakentelevat tuosta vain kaikenlaisia kapistuksia mekaanisista roboteista kuolemansäteisiin.

Sarjakuvasta on vaikea löytää hyviksiä tai pahiksia, mitä pidän ehdottomasti positiivisena asiana. Hahmot seuraavat omia agendojaan piittaamatta kuluneista dramaturgian laeista. Paroni Klaus Wulfenbach vaikuttaa ensin perinteiseltä suuruudenhullulta valloittajalta, mutta loppujen lopuksi hänkin on hyvin inhimillinen hahmo.

Painoversion lisäksi sarjakuva on luettavissa ilmaiseksi kotisivulla. Uusi sivu ilmestyy kolmesti viikossa, mikä on melkoinen tahti ottaen huomioon korkean laadun.

Linkkejä:

Girl Genius Online
Girl Genius Wiki
Jägerkin.TK Epävirallinen foorumi

1 kommentti:

  1. Anonyymi23.8.09

    Olenkin seurannut tätä sarjakuvaa erittäin pitkään. Hyvää ovat monipuoliset hahmot, laatu ja huumori. Myös ajoittainen romantiikka menettelee näin miesnäkökulmasta. Suosittelen kaikille steampunkin ystäville!

    VastaaPoista