16.10.2009

Hugo Cabret

Brian Selznickin Hugo Cabret on erinomainen romaani, jota voinen suositella steampunkin ystäville vaikka se ei suoraan tätä maailmaa sivuakaan.
Kirja kertoo Pariisin rautatieaseman seinien sisällä asustelevasta nuoresta Hugosta, joka hoitaa työkseen aseman kelloja.
Yli puolet tarinasta on sanojen sijaan kerrottu kuvin - koko sivun kokoisin lyijykynäpiirustuksin. Tämä oli erittäin toimiva ratkaisu. Jokaista taidokkaasti piirrettyä kuvaa jäi ihailemaan pitkäksi aikaa, ja ne saivat uppoamaan kirjan maailmaan ennennäkemättömällä tavalla. Kirjaston valoisa sali katosi ympäriltäni, ja sen tilalle tuli kirjan hämärä maailma jossa suuret kellokoneistot raksuttivat, ja asemalle saapuvien junien kolke tunkeutui seinien läpi.

Kellokoneistojen ja mekaniikan lisäksi kirjassa sivutaan elokuvien historiaa faktaa ja fiktiota sekoittaen. Kirjailija on myös saanut inspiraatiota kuuluisasta Maillardetin itseliikkujasta, aivan hämmästyttävä laite josta tulemme varmasti kirjoittamaan vielä enemmänkin.

2 kommenttia:

  1. ehkä olet kiinnostunut näistä, ehkä et :D http://cakewrecks.blogspot.com/2009/10/sunday-sweets-steampunk.html

    VastaaPoista
  2. Löysin tuon kirjan hiljattaen Hämeenlinnan kaupungin kirjastosta ja täytyy sanoa että on kyllä visuaalisesti erittäin hieno kirja...

    VastaaPoista